duminică, 14 aprilie 2019

România poate fi destinația ideală de vacanță. Oferă-i o șansă!

Aprilie este o lună mult așteptată pentru reprezentanții multor agenții de turism, atât din România, cât și din străinătate, deoarece participă la cel mai mare eveniment din industria turismului: C.D.V.F.!

Anul acesta la C.D.VF. vor participa reprezentanți ai Greciei, României, Turciei, Egiptului, Tunisiei, Spaniei și Bulgariei. Și pentru a susține tradiția anilor anteriori, conferința se va desfășura pe teren neutru, în Munchen - Germania, coordonată de echipa Christian Tour.La C.D.V.F. au fost invitați să participe toate statele membre ale U.E., precum și toți doritorii de vacanțe de vis, personalizate și adaptate nevoilor fiecărei familii, indiferent cât de mică, mare, pretențioasă ori hippy ar fi.

Cum urmăream de mult să participăm și noi la Conferința Destinațiilor de Vacanțe Fericite, ne-am luat inima în dinți și ne-am înscris la unul din cele 10 workshop-uri, mai exact la cel care își propunea să dezbată două super destinații turistice: România vs. Spania, mai exact Tenerife vs. Castelul Corvinilor, Hunedoara.Cei doi reprezentanți ai României și Spaniei având ca scop final convingerea celor prezenți la seminar să își aleagă destinați ideală pentru un super sejur 2019, organizând în același timp și o tombolă pe baza biletelor de participare la workshop. Tombolă în urma căreia familia câștigătoarea primește din partea coordonatorului C.D.V.F., o vacanță cu Christian Tour!

Am decis să ne înscriem la confruntarea Spania - România, căci cumva parea o bătălie câștigată încă din prima instanță de Spania - totuși, niciodată nu știi cum te poate surprinde viața, așa că am crezut de cuviință să acordăm o șansă propriei noastre țări.

Astfel, la workshop-ul Vacanță vară 2019 am ascultat argumentele fiecărui reprezentant, iar alegerea între Tenerife și Hunedoara vă spun sincer, este dificilă.

Totuși, la finalul dezbaterii am căzut de acord să vizităm Castelul Huniazilor din două motive simple:

- reprezentanta României avea un talent oratoric ieșit din comun, presărând dezbaterea cu multă emoție, culoare și savoare;

- cum urmează să ne părăsim în scurt timp țara, înainte de a o părăsi definitiv vrem să o mai vedem o dată în toată splendoara ei văratică.

Și pentru a fi complet onești, traseul București-Simeria-Hunedoara-Castelul Huniazilor l-am mai făcut o dată, la ceas de toamnă târzie și ne leagă de el amintiri dragi. Și cum altfel poate fi mai frumos să închei relația cu România dacă nu vizitând locurile în care ți-a fost cel mai dragă și ai fost cel mai fericit?!

Asta desigur, fiindu-ne amintit de povestea frumoasă a reprezentantului României la conferință. O poveste atât de frumos spusă încât face să pălească orice destinație exotică... O victoriei formidabilă în fața Spaniei, vă spun!Redau mai jos o parte a discursului încântătoarei domnișoare:

"Drumul de la București la Hunedoara, deși nu neaparat neted ca-n palmă, este de-a dreptul pitoresc, șerpuind printre dealuri și munți de un verde smarald, cu sate autentice și o liniște aproape atemporală... ce te împinge la meditație și visare."


"Liniștea locului, legănatul plăcut al drumului face ca emoția de a ajunge la destinație să crească cu fiecare kilometru străbătut. Senzația de întoarcere la adevăratele rădăcini, la autenticitatea vremurilor de demult apuse, precum și sentimentul de plutire pe drumurile întortocheate de pe Valea Oltului fac din tine un om nou. O scurtă oprire în drumul spre Castelul Huniazilor, la Arboretumul Simeria te va face să te scuturi de griji, stres și anxietate. Vei uita de acel tu, om citadin cocoșat de griji și vei ieși pe porțile arboretumului mai ușor, mai vesel, mai copil..."


"... căci magia acelor locuri este aproape tangibilă, te înconjoară asemenea unui înger bun, cu aripile lui de voie-bună și seninătate. Pătrunzi într-o lume misterioasă, arhaică, specifică României. Conexiunea cu natura este reală și în urma unei astfel de comuniuni este imposibil să nu te transformi și tu. Din acest punct drumul devine mult mai ușor, mai senin și plin de împăcare. Și cum altfel se poate încheia mai frumos o astfel de călătorie dacă nu la unul dintre cele mai frumoase și încărcate de istorie castele ale tării?!"


"... Castelul Huniazilor, sau al Corvinilor este un adevărat simbol al României, aparținând lui Iancu de Hunedoara și purtând sub zidurile sale povești și legende cu adevărat cutremurătoare. Este însă un loc al adevăratelor experiențe și transformări sufletești. Astfel, dacă în sejurl de vară îți dorești să obții mai mult decât relaxare, acesta e locul perfect! Energia ce vibrează la propriu din zidurile castelului, legenda lui Iancu de Hunedoara, dalele ce dacă știi să asculți îți vorbesc, turnurile ce aproape că ating cerul vor face din fiecare vizitator un om nou- nu neaparat un om mai bun, căci bunătatea este realtivă, dar un om nou! O dată ce ai făcut primul pas pe acest drum așteptați-vă ca la întoarcere să priviți totul cu alți ochi- mai înțelepți, mai ascuțiți, mai plini de viață... 

Căci misterele, poveștile și jurămintele făcute aici sunt făcute pentru totdeauna, înscripționate în atemporalitatea castelului și închise între zidurile fortăreței. O incantație străveche ce adaugă greutate fiecărui cuvânt, fiecărui gând nerostit, fiecărei dorințe..."


".... Castelul Huniazilor, impunător și magnific este locul ideal și pentru îndrăgostiți, pitici și bunici, având propriile legende, încântătoare pentru toți. De la fântâna promisiunilor, ce de fapt a reprezentat o adevărată tortură și închisoare pentru prizonieri turci ce au muncit la ea, până la corbul cu inel în cioc de pe blazonul familiei... Trădări, povești de iubire, promisiuni încălcate, suferință și extaz, pe toate la închide între ziduri mărețul castel din Hunedoara. Și departe de zidurile sale se desfășoară viața- autentică, reală, nestingherită și arhaică, asemenea poveștilor demult uitate de oameni, dar păstrate de ecourile castelului."


"...în esență predând fiecărui vizitator una dintre cele mai importante lecții: în fața greutăților, a timpului și a capriciilor vieții, suntem singuri și cel mai important este să rezistăm fără a renunța la cine suntem cu adevărat! A ne păstra esența, a nu renunța la valorile și convingerile noastre, chiar dacă asta presupune să rămânem ca străjerul de mai sus în fața furtunilor, zăpezilor și corbilor, aceasta înseamnă viața! Iar cel mai bun loc în care poți învăța acestea e România!

Și dacă pe acest drum al devenirii găsești persoana potrivită alături de care să mergi prin furtună ținându-vă de mână, ai câștigat adevărata fericire! Cu condiția ca niciodată să nu-i dai drumul... totul e ca o punte, asemeni celei a Castelului... se mai fisurează, se mai bălăngăne, devine alunecoasă, dar rămâne funcțională atâta timp cât toate piesele sunt la loc...""și toate astea le poți învăța doar printr-un simplu sejur de vară în România. Iubiți, călătoriți, trăiți! Alegeți România ca destinație de vacanță și veți avea mai mult decât amintiri frumoase. Veți avea parte de o poveste de viață!"


Ei bine, când auzi așa ceva, când ai deja experiența Hunedoarei toamna, cum să nu vrei să o vezi și vara?! Mai ales când știi că va fi pentru ultima oară când vei mai călca pe pământul magic al României. Pe noi ne-a convins, sper că și pe voi... Dați o șansă tării, iubiți România!


Articol scris pentru Super Blog 2019, ediția de primăvaraă.6 comentarii: