Deși cartea de astăzi face parte din proiectul #2019booksforsoul, trebuie să vă mărturisesc că am cumpărat-o acum foarte mulți ani. Atunci însă a fost prea complicată pentru vârsta mea și am abandonat-o până acum- când am redescoperit-o.
Iar perspectiva asupra poveștii e total schimbată, motiv ce mi-a confirmat încă o dată importanța recitirii cărților la un anumit interval de timp.
Iar perspectiva asupra poveștii e total schimbată, motiv ce mi-a confirmat încă o dată importanța recitirii cărților la un anumit interval de timp.
"Cred că locurile în care trăim pun stăpânire pe noi și ajungem simple elemente de peisaj... căci îi preluăm capriciile și nebuniile."
Acțiunea romanului se petrece în tărâmul fictiv al insulei St Hauda's Land, autorul punând în centrul poveștii arhetipul sau mitul conform căruia copii plătesc pentru păcatele părinților; astfel se nasc personajele Midas Crook și Ida- cu numitorul comun al relațiilor extraconjugale existente în familiile celor doi.
Ida, fata cu picioarele de sticlă, suferă de fapt de o boală a oaselor, aceasta trăind cu convingerea că misteriosul Henry Fuwa reprezintă cheia vindecării sale.
Subiectul central al romanului este povestea de dragoste dintre Midas și Ida, narațiunea împărțindu-se pe două planuri: ritmul extrem de lent în care se dezvoltă relația dintre cei doi și cel extrem de galopant al bolii fetei.
Acum, cu cei 28 de ani ai mei și câteva experiențe de iubire (unele frumoase, altele nu prea), îi înțeleg mult mai bine pe cei doi, înțeleg cartea și am putut să o citesc cu plăcere, fără să mă plicitisească. Dar pentru asta a fost nevoie să treacă ani buni...
Romanul împletește realul, cu imaginarul, cuprinde mai multe mituri europene, totul fiind învăluit în ceață..
O poveste tristă, o iubire întreruptă în plin avânt, aș merge chir până acolo unde să spun că putem găsi urme de tragic, paralele între fenomenele naturii și unele personaje putând fi citite printre rânduri.
Recomand romanul Fata cu picioare de sticlă deoarece este încărcată de simboluri, mituri și spune poveștile multor dintre noi. Ali Shaw a reușit cu măiestrie să îmbine o poveste fantasy cu realitatea, transforându-și romanul într-o adevărată poveste de viață!
Informații Fata cu picioare de sticlă
Ed. Litera
Colecția Premium
Preț aprox 30 lei
Nr. pag. 336
Public țintă 18+
Nota mea 9
P.S. Nu știu dacă mai găsiți cartea în librării, ținând cont că am achiziționat-o acum atât de mult timp, dar merită să încercați.
Mi-a plăcut extrem de mult coperta romanului, precum și faptul că este cartonată. Mereu am preferat acest gen de cărți, căci se păstrează mult mai bine în timp.
Voi ce mai citiți frumos în ultima vreme?!
Nu stiu daca mi-ar place genul asta de carte... dar recenzia ta este super faina! :)
RăspundețiȘtergereSa încheiat super blogul, sau cum îi zice?! :))
Eu "ma chinui" sa citesc Zgomotul si furia (William Faulkner) numai ca am luat o carte imens de mare despre moda dealungul anilor, o carte superba si tot rasfoiesc in ea în fiecare seara si adorm si cealalta carte iar nu o mai deschid ... dar o termin eu! :))
Cartea este foarte interesanta, dar pentru un om deja trecut prin viata :) Ca de, cand am citit-o cand eram tanara si naiva nu am priceput nimic din ea, chiar ma plictisea. Super Blog s-a terminat foarte bine, am castigat chiar si o proba, doar ca de data asta nu pot participa la Gala... Eu iti doresc mult spor la citit si sarbatori luminate!
Ștergere