joi, 4 aprilie 2019

Depresso? Bea puțin espresso!

Când ești un strop depresso, bea puțin espresso,
Proaspăt, pe loc măcinat și de grabă preparat
La un espressor Saeco,

Ca să-ți meargă ziua bine și să ai energie
Cât să muți munții din loc!


Și de ești tot supărat după ce ți-ai savurat
Licoarea cea fermecată,
Mai pune ceașca o dată și prepară cu talent
O nouă băutură

Mai spumoasă, mai lăptoasă,
Să-ți încânte inima, să-ți trezească zâmbetul!
Nu știu alții cum sunt, dar eu dacă nu îmi încep dimineața cu o cafea proaspătă, aromată și aburindă, nu-mi merge nimic bine!

Dar cele mai frumoase și trainice amintiri le am din diminețile în care am savurat pe-ndelete un cappuccino cremos, cu o bogată spumă de lapte și un gust fin, cuceritor, numai așa cum doar un Espressor automat Saeco PicoBarista SM5460/10 poate prepara. E drept, cappuccino e băutura ce mă leagă de cele mai faine aventuri, dar restul de nouă băuturi îmi transformă diminețile într-un adevărat caleidoscop de trăiri. Un aparat construit pentru adevărații iubitori de cafea! Noroc cu platforma magazin online magNET.ro, cu oferte pentru toți și espressoare magnetizante.

Din multitudinea de oferte și aparate profi pentru prepararea cafelei, recunosc că mi-a fost extrem de greu să mă decid, însă între confruntarea Saeco și Philips, învingător a ieșit cel dintăi.


Saeco PicoBarista SM5460/10 m-a cucerit căci poate prepara 10 băuturi printr-o simplă apăsare de buton, deține funcția de cappuccino (băutura mea preferată), carafă de lapte integrată și AquaClin, atât de important pentru durata prelungită de viață a unui espressor.

Râșnița de cafea din ceramică m-a cucerit din prima, căci acest tip de râșniță oferă cafelei un gust și aromă aparte, precum și o capacitate mare de râșnire (20.000 de cești)!!!


Și pentru cei leneși, așa ca mine, ce își doresc ca dimineața, înainte de muncă ori excursia mult dorită, nu mai vor să clătească aparate și piese, ci doar să apese pe un buton și off we go to descover new places, Saeco PicoBarista are funcția (superbisimă) de clătire automată și detartrare ghidată.

Iar în ceea ce privește personalizare, frumosul acesta mai că îmi dă clasă!Desigur, noua tehnologie e imposibil să nu se reflecte și în aparatele pentru cafea, iar atunci când dai găsești promoții espressoare cu rapiditate și-ncredere poți achiziționa un Saeco PicoBarista SM5460/10  alături de care să ai diminețile mai ușoare.

Nouă ne place mult, iar opțiunile pentru cappuccino și latte macchiato ne-au cucerit pe loc. Unde mai pui că spre deosebire de alte aparate, unde exista riscul să ne rănim ori arde, în acest caz totul decurge mult mai simplu: se toarnă laptele în recipientul special, selectăm băutura preferată et voila, în doi timp și trei mișcări, fără stropi în jur și pericol inutil, cea mai cremoasă băutură ne încântă papilele!

Și vă spun și un secret! În diminețile firești, de zi cu zi, ne trezim cu un espresso parfumat. Dar când ne dorim aventuri, veselie și răsfăț, ne servim cu cappuccino și gata zilele-s senine.

Cuninia, primul job, prima seară-n doi, prima casă, excursia-n altă țară și aniversarea noastră, toate-n cep cu-n cappuccino și ni le-amintim pe toate sub sigla magNET-ismului extrem, a iubirii și-mplinirii.


Dar cea mai frumoasă zi conectată cu mirosul de cafea proaspăt măcinată, ca-n povestea lui Proust, este legată de ziua cununiei noastre. 

Emoțiile din acea dimineață, soarele care abia răsărea peste dealurile cu vii verzi, cerul senin și fără pic de nori, aerul aproape electirzant și curtea inundată în liniște... Doar noi doi, sub bolta cu struguri în pârg și cântecul graurilor abia treziți din somn, sentimentul inconfundabil al anticipării și espressorul torcând cuminte băutura noastră preferată.
Florile multicolore ce atârnau deasupra noastră, rochița ce aștepta răbdătoare să fie îmbrăcată, inima lui bătând iute alături de a mea și cel mai cremos, revigorant șii aromat cappuccino băut vreodată.

Liniștea aceea parcă suspendată pe un fir de timp, prima înghițitură aproape fermecată și apoi timpul și-a reluat cursul și toată ziua a mers pe repede-nainte, sfârșindu-se cu noi ceva mai fericiți, mai îndrăgostiți și extrem de buimăciți.

Și dacă am vrea nu am putea uita acel cappuccino băut în atemporalitatea podgoriilor vrâncene, cu ghirlande de flori și cer senin, cu aromă de cafea proaspăt rășnită și încrederea unui viitor mai bun.

Știam că o cafea bună face minuni, dar în acest caz a făcut mai mult de atât- a creat amintiri ce nici altzhaimer-ul nu le poate șterge.

Iar asta doar printr-o simplă apăsare de buton a espressorului automat Saeco PicoBaristo, performant, inovator, de neuitat!


Îți place cafeaua, ești un strop depresso, vrei amintiri de neuitat și aventuri de invidiat?! Ce mai aștepti, intră pe magnet.ro și alege-ți aparatul potrivit stilului tău.Articol scris pentru SuperBlog 2019, ediția de primăvară.

2 comentarii:

 1. Am încerca dar nu mi-a trecut gripa! LOL
  De-a lungul anilor am încercat tot felul de aparate ... care functioneaza perfect cat sunt în garantie ... :))
  Adevarul e ca fara cafea viata e tare grea! :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu pot trai fara cafea. Mai ales cappuccino- de departe preferatul meu!

   Ștergere