marți, 2 aprilie 2019

Bucătăria de weekend: fericire la cutie

De ești genul singuratic, ori d-amici vrei să-tenconjori,
Când ai chef să te distrezi și weekend fain toți să aveți,
E simplu să apelezi la jocuri de societate
De la oxygame cumpărate!

QwirkleLigretto sau rubik cub,
Toate aduc amuzament pentru toți din gașca mare,
Să fie cu fericire, râsete și bucurie
Pentru seri prea monotone și suflete amorțite! 


Nu știu alții cum sunt, dar noi în timpul săptămânii nu prea avem timp nici să respirăm, dar să mai facem ceva care să ne relaxeze... Motiv pentru care de la mic la mare, așteptăm cu sufletul la gură venirea weekend-ului: pentru a ne detensiona, a ne distra, a călători și a ne distra.

Când avem noroc de vreme bună, soare călduț și prietenos, drumețiile sunt pe primul loc, oferindu-ne relaxarea și deconectarea mult căutate, dar și un boost de sănătate.

Pentru mulți problemele apar când weekend-urile sunt ploioase, prea răcoroase și deloc prietenoase. Marea majoritate a prietenilor și cunoscuților noștrii sunt demoralizați, supărați și enervați de acest gen de weekend-uri, se zăvorăsc în casă și pierd timp prețios plângându-se de vreme.

Din fericire, gașca noastră veselă a descoperit ingredientele perfecte pentru bucătăreala amuzantă de weekend: fericirea la cutie! Cutie de jocuri, desigur.

Ce e de făcut pentru a prepara această brioșică fericită! Se iau câteva cutii cu jocuri de societate de la oxygame, desigur, că-i mai profi și mai sigur, se sună pe puțin 5 amici dragi, se cumpără fructe și floricele, suc de măr și portocale și muzică pe fundal.

Și ca să nu iasă certuri, dintre jocuril-aduse, Ligretto, Qwirkle, Port Royal se trage la sorți cu stil jocul ce deschide seara.

Noi la ultima partidă am jucat cu mult talent Ligretto și Qwirkle, pierzând și câștigând ca mari eroi.


Ligretto e super fun, se joacă la extra viteză și cu mare veselie se pot alătura la masă de la 2 la 12 super jucători (12 dac-aveți toate cele 3 cutii Ligretto de culori diferite). Jocu acesta-i fain căci îți antrenează nu doar iuțeala mâinii, ci și pe acea a minții. La Ligretto nu aștepti, toți jucăm d-odată, scopul suprem fiind să rămâi fără cărți, dar să aduni și cât mai multe puncte. Partea bună-i faptul că se joacă-n mai multe runde.

O cutie conține 160 de cărți, câte 4 seturi aa câte 40 de cărți pentru fiecare jucător și dacă dețineți toate cutiuțele, cu atât mai bine, doar știți vorba: the more, the merrier!

Și vestea cea mai faină e că nu cere limită superioară de vârstă, iar dacă în gașcă sunt și copilași, dacă au peste 8 ani se pot alătura fericirii la cutie!

După ce ne-am jucat de fructele le-am terminat și apa am epuizat, am luat pauză de masă și când happy ne-am întors, de Qwirkle ne-am apucat cu mare entuziasm.

Și vă spun cu încântare că îmi e atât de drag că zi de zi l-aș juca și clar nu m-aș sătura să tot râd și să m-amuz la qwirkle concurând.

Fie că sunteți în doi sau în gașcă măricică (6 mușterii haioși), cu piese chic din lemn și reguli ușoare foc. Aveți însă grijă mare, nu v-aprindeți prea lesne și piese nu aruncați, adversarii nu răniți, doar iubire share-uiți.

108 piese din lemn vă stau la îndemână, de la 6 anișori până la 106, cu talent să construiți serii de forme asemănătoare, prin culoare, formă, fel, timp în care să aveți mare grijă la ceilalți, puncte ei să nu câștige, locul I să nu-l fure, campioni doar voi să fiți.

Cele 108 piese e musai să fie aranjate în așa fel încât dacă au aceeași culoare, forma să difere ori dacă forma-i asemănătoare, altă nuanță să dețină.

Așa drag îmi e Qwirkle că nici nu vă pot spune! Ș-ii atât de amuzant, că e musai să-ncercați cu el să v-amuzați, pe cei mari să-i antrenați, pe cei mici să-i fericiți, în cuplu să biruiți.

Vă garantez așadar, că cele două jocuri jucând, veți uita de vremea rea, de ploaie și de ninsoare, de noroaie și furtuni! Și atât de mult veți râde, că de atâta uimire, soarele se va ivi la fereastră, curios să înțeleagă ce-i distrează așa mult pe oameni, drăguții.

Dar stați fără grijă, nu vă impacientați, de e weekend și e frig și toți din câți ați sunat la apel nu s-au prezentat. Și dacă sunteți ghinioniști de nici soțul ori soția, prietenul sau amanta nu-s p-acasă și de plictis leșinați, cu-ncredere apelați la cubul rubik cel fițos.


C-un design piramidal, colorat și complicat, mintea vă va provoca, abitir veți încerca tridimensionala luptă cu propriu eu să câștigați. Eu de când eram de-o schioapă tot încerc să câștig, dar d-atunci și pân acum, Rubik cel mult prea complicat mă bate cu răutate! Poate voi dacă jucați, pe Rubik în biruiți, rușinea să-mi răzbunați.

Pân-atunci, nu uitați, fericirea la cutie vine cu 3 jocuri simple, amuzante și stilate, ce lesne pot fi transportate. Și vă rog, nu copiați! Voi jucați când vă doriți, vară, iarnă, primăvara, la munte ori la mare, pe vreme senină sau când e furtună- important e să vă distrați, de stres să scăpați și de muncă să uitați!Eu degrabă am fugit cu Rubik să mă mai lupt, înainte de culcare, poate mintea-mi relaxez și la jocuri să visez.


Probă scrisă pentru Super Blog 2019, ediția de primăvară.

5 comentarii: