Treceți la conținutul principal

Recenzie Grădina uitată de Kate Morton

Grădina uitată de Kate Morton, un nou titlu din seria #2019booksforsoul! 

Dintre toate cărțile scrise de această autoare pot spune că până acum Grădina uitată mi-a plăcut cel mai puțin. Nu pentru că ar fi prost scrisă, ori pentru că subiectul nu m-a inspirat, ci pentru că, nu ne-am potrivit. 

Iar asta dintr-o simplă ideea a mea, cum că subiectul ar fi cam tras de păr; cu precădere partea legată de deznodământ.


Cum deja ne-a obișnuit autoarea, acțiunea se învârte în jurul a câtorva generații de femei, cheia rezolvării misterului aflându-se la una dintre acestea.

O dată cu moartea lui Nell, nepoata acesteia, Cassandra, primește o moștenire neașteptată! O casă tocmai în îndepărtata Anglie... 

Singură, tristă și revenindu-și după o adevărată tragedie, Cassandra se lasă convinsă de apropiați să plece pentru o scurtă vreme în Anglia pentru a-și rezolva treburile legate de moștenire.

Ajunsă acolo, mrejele trecutului încep să prindă viață și o atrag într-un joc misterios dar incitant de descoperire a adevărului! Căci bunica Nell este de fapt Ivory Walter, o fetiță simpatică și inocentă găsită singură singurică pe malurile Australiei...

Având doar geamantanul îngălbenit de vreme al bunicii și o carte misterioasă, Cassandra își începe căutările, pornind nu doar pe drumul aflării adevărului, ci și pe drumul propriei vindecări sufletești.

Povestea se desfășoară pe mai multe planuri, cel din prezent, al Cassandrei, planul secund să îi spun așa, al bunicii Nell și planul Autoarei. De aceasta din urmă legându-se și întreaga rezolvare a misterului ce planează asupra întregii povești.

Iar totul este încununat de o grădină misterioasă, aproape magică, locul în care este îngropată cheia dezlegării enigmei.

Romanul poate fi definit prin emoție, sacrificiu, pierdere și regăsire, durere și fericire- o viață de om, cu ce presupune ea și ceva mai mult! 

Până aproape de final ai oarecum impresia că știi ce s-a întâmplat și cum se vor așeza faptele- deznodământul însă te lasă puțin cu gura căscată și cu multe întrebări....

Nu mă credeți pe cuvânt, citiți Grădina uitată pentru a putea să comparăm perspectivele fiecăreia asupra poveștii.

Eu una recomand Grădina uitată, însă dacă e prima oară când citiți ceva de Kate Morton, mai bine alegeți o altă carte a sa!


Informații Grădina uitată de Kate Morton

Ed. Humanitas
Colecția Raftul Denisei
Preț aprox 35 lei
Nr. pag. 480
Public țintă 17+
Nota mea 9

Comentarii

  1. Trebuie sa fie tare interesanta cartea ....
    Am gasit si la mine mai multe carti de ale lui Kate Morton traduse in dutch. Yes! :))
    De obicei sunt tare scumpe cartile aici dar astea sunt mai accesibile: 19.99€

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt scumpe si aici cartile, daca e sa le compari cu salariile... Mai ales cele pentru copii. Avem norocul ca exista magazine de tip second hand (anticariate), unde daca ai timp si chef sa cauti gasesti adevarate comori. Eu iti recomand Kate Morton, scrie tare frumos. Dar mai bine incepi cu Fiica ceasornicarului sau Pazitoarea tainei. Gradina uitata desi i se face mai multa publicitate nu e la fel de wow. Cel putin eu asa consider.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde