joi, 8 noiembrie 2018

Parfum de Japonia cu Exact ToursImediat ce am citit romanul Memoriile unei gheișe, mi-am dorit enorm să vizitez continetul asiatic, mai exact Japonia. Cu toate că au trecut mai bine de cinci ani de atunci, nu am îndrăznit niciodată să îi dau aripi acestui vis, pentru că mereu am considerat că bariera lingvistică este mult prea importantă, că distanța mult prea mare, iar costurile uriașe pentru portofelul meu.

Mi-am promis totuși ca atunci când voi găsi o agenție capabilă să ofere un circuit în Japonia cu ghid vorbitor de japoneză îmi voi oferi drept cadou mult doritul circuit în Japonia.


Japonia cu Exact Travel Tour sunt sigură că urmează a fi o experiență pe care nu o voi uita pentru tot restul vieții, asemenea lucrurilor mult așteptate și care, într-un final se împlinesc!

Iar ca o mare iubitoare de natură și frumos,

Mi-am pus semn în calendar ca Japonia s-o văd 
Când cireșii-s-nfloriți, cerul este azuriu și parfumu-mbătător, 
Ca să știu pe viitor lumii să povestesc și cum viața să-ndrăgesc!

Gheișe ca să privesc, kimonouri să probez
Munții să îi explorez și prin văi să rătăcesc
S-adun mii de amintiri pentru când oi îmbătrâni...


Faptul că am ales să plec în Japonia prin cei de la Exact Travel Tour nu a fost întâmplător. Din toate căutările mele, specialișii agenției au fost singurii care mi-au prezentat avantaje cu adevărat credibile și pentru care m-am aventurat cu plăcere în experiența asiatică.

Primul și cel mai mare avantaj pentru mine a fost prezența pe tot parcursul circuitului a unui ghid vorbitor de japoneză! Barierele lingvistice sunt un mare impas, iar faptul că știu că am mereu pe cineva lângă mine capabil să se descurce printre vorbitorii nativi, să mă sprijine și să îmi ofere informațiile necesare mi-a ridicat o piatră de pe inimă.

Deși în general prefer ca în excursii să plec singură, pentru Japonia nu mă simt în largul meu să respect tradiția, iar faptul că pe întreg parcursul circuitului este constant cineva cu mine, precum și că organizează circuitul după un anumit orar, știind din timp ce  urmează să vizitez și când este un al doilea mare avantaj.

Itinerarul bine stabilit, atribuit cu informații și alte detalii despre locurile ce urmează să le vizitez, cazarea și masa asigurate, uneori chiar și transportul sunt un avantaj uriaș, scutindu-mă de stresul de a căuta cazări, de a găsi un mijloc de transport adecvat etc. Toate îmi sunt puse la dispoziție imediat, cu locuri bine alese și mâncare cu specific asiatic- ce mi-aș putea dori mai mult!? 

Cu o expediție atât de bine organizată, este imposibil să mă stresez! Eliminind stresul, pot astfel să mă bucur pe deplin de excursie, de ceaiaurile aromate, de mâncărurile deosebite și parfumul superb al cireșilor!

Unde mai pui că aș împușca doi iepuri dintr-o lovitură, printr-un singur circuit reușind să văd nu una, ci două țări: Japonia și Coreea de Sud.

Ceea ce înseamnă că pe lângă superbii cireși înfloriți o să am ocazia să mă plimb și să hrânesc căprioarele Templului Jogyesa.

Iar în ultima zi, pentru că cei de la Exact Tours știu cât de importante sunt cumpărăturile pentru o femeie, am liber la shopping prin Myeong-dong! Ca să plec și cu amintiri palbabile.

Cu atâtea avantaje cum să nu vrei să vizitezi Japonia?!


Articol scris pentru Super Blog 2018, ediția de toamnă.

2 comentarii: