marți, 13 noiembrie 2018

American Granny

"Viața este o călătorie, nu o destinație. (R. Emerson)"De mult casa nu mai fusese atât de plină de veselie, de zâmbete și de zgomote. Cumva, cred că îmi prinde bine ca nepoțelele să stea ceva timp și cu mine. Părinții au nevoie de timp pentru ei, iar noi putem să ne distrăm de minune ca între nepoțele și bunicuțe! 

Desigur, tot de ceva timp nici casa nu mai fusese atât de dezorganizată și întoarsă cu susul în jos, în căutările neobosite ale nepoțelei. Și cum stăteam noi chill, savurându-ne fursecurile cu lapte, Maya și-a pus degețelele pe albumul foto și a început să-l răsfoiască frenetic. Asta până când a dat peste una dintre cele mai dragi amintiri ale bunicăi... experiența Work and Travel U.S.A., mai exact New York!


New York, New York, 
Mi-ai schimbat ideile, 
Mi-ai cucerit mințile
Și-nfrumusețat tinerețile...

La 20 de ani te iubeam,
Nopțile nu le dormeam și pe străzi cutreieram....

La 80 îmi amintesc doar cu drag d-acele timpuri
Și tot nu dorm nopțile, da din pricina bătrâneților...

Of New York, New York, 
Despre tine zic nepoților!


Și cum nepoțica mea era tare curioasă să afle mai multe despre vacanța cu Work and Travel a bunicii, m-am simțit obligată, în calitate de bunică, desigur să îi spun cum era pe vremea noastră cu plecatul peste mări și țări!

Totul a plecat cu dorința de a vedea lumea, de a descoperi puțin din visul American și a face și ceva bănuți pe timpul vacanței. Un soi de a îmbina utilul cu plăcutul, luând avionul, nu teleportarea, ca acum, în timpul nepoților!

Slavă Domnului că exista o întreagă rețea de suport în facultate și că studenții cu ceva mai multă experiență ne-au îndrumat către CND Turism, o companie serioasă, cu programe bine puse la punct de tipul work and travel.

Desigur, cum nu prea știam în ce oraș american îmi doream să aterizez, a fost nevoie să studiez cu mare atenție ofertele turistice, ca mai apoi să mă opres asupra grandiosului New York!

Programul Work and Travel vacanțe speciale pentru care am optat îmbina utilul cu plăcutul, adică vizitatul cu munca! Ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost că am întâlnit o cultură cu totul și cu totul diferită, că am cunoscut oameni din toate colțurile lumii, ca am simțit pe propria piele ce e visul american! Desigur, au fost și provocări, dar puse una peste alta, principalul avantaj al programului e faptul că te trezești brusc singur-singurel și e musai să înveți să te descurci singur. Ceea ce e un pas URIAȘ spre maturizare! Așadar, programul acesta ar fi tare bun pentru generațiile de azi... plus că așa mai si ocazia să scapi de părinți!

Unde  mai punem că dacă ai norocul să te întorci și cu ceva bănuți (așa cum am făcut eu), te poți distra la fel de bine și în țară, ori chiar pune pe picioare un mic atelier, ocazie să faci și mai mulți bănuți!

Unde mai pui că o așa super experiență în C.V. te face prada perfectă pentru angajatori: adică, prima pe listă pentru angajatul lunii. Deci, cum să nu iubești programul Work and Travel?

Dar de, astea nu-s lucruri prea interesante pentru o nepoțică... ei îi plac mai mult poveștile cu clădiri incredibile, luminile caleidoscopice și zânele magice din New York ce fac ca întunericul să nu coboare niciodată peste acest oraș...

Iar pe nepoțele să aibă mereu fursecurile preferate, somnul dulce și amintiri grozave cu bunicuțe neînfricate... fix așa cum vor fi și nepoțelele când vor crește mari! Parol!!!


Articol scris pentru SuperBlog 2018, ediția de toamnă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu