Treceți la conținutul principal

Gravez fericire...

"Visele nu se risipesc. Dar nici nu zboară, dacă nu le dai aripi. (P. Neruda)"


Și cum visul meu de o viață întreagă era cel de a putea grava fericirea în cuvinte și amintiri ce să dureze peste ani și ani, atunci când am descoperit gravatorul laser de la Colop România am știut că cel mai drag vis avea să îmi devină realitate!

Când am ochit marcatorul de tip laser BML-FC cu marcare ultra rapidă pe metale am făcut tot posibilul să intru în posesia lui.


Le-am povestit despre el prietenilor și familiei, rudelor și rubedeniilor, cunoscuților și necunoscuților, am pus bănuț cu bănuț, monedă cu monedă, doar-doar se umple pușculița.

Dar poate vă întrebați de ce ideea asta cu gravarea, achiziționarea unui gravator și nebunia de a fi musai bun pentru a marca metalele.

Ei bine, mică fiind mereu mi-am dorit să am ori să dăruiesc cuvinte care să dăinuie în timp, gravate pe bijuterii de neprețuit. Să pot oferi acea amprentă personală, acel dar cu și din suflet care să poată spune TE IUBESC și peste decenii. Să pot oferi daruri ce nasc povești și peste care nu se așterne uitarea ori patina timpului.

Și cea ar putea fi mai potrivit pentru o astfel de "afacere" dacă nu BML-FC, marcatorul de tip laser pentru metale?!


Versatil și compact, putând fi așezat pe orice birou sau masă de lucru, oferă protecție utilizatorului, gravura fiind realizată în spatele unei uși cu geam. 

Modern, suportă conexiune USB, futurist ( se pot grava chiar și obiecte foarte mari prin ridicarea pereților laterali), include pedală de control, i se poate atașa un suport rotativ pentru inele și deține funcția de focus!


Dintre toate aparatele prezente pe site am ales acest model deoarece poate realiza gravura direct pe orice metal: aur, argint, alamă etc., la o viteză foarte mare.

Ideea mi-a venit atunci când străbunica mea ne-a dăruit mie și verișorului meu un mic obiect gravat. Nu avea și nu are valoare bănească, dar pentru noi are valoare sentimentală. Străbunica îl avea la rândul ei de la o soră a tatălui, ceea ce face ca aceste două piese să fie atât de valoaroase. Desigur, ne-au fost dăruite împreună cu întreaga istorie a intrării lor în familie, la 18 ani fix și cu rugămintea de a le oferi copiilor noștrii la aceeași vârstă, spunându-le și povestea celor câteva cuvinte marcate.

Pentru noi au reprezentat o adevărată bucurie, sunt o comoară de neprețuir, iar povestea ce vine cu el ne definește ca familie. 

Același lucru aș vrea să pot oferi și altor persoane ori familii. Să pot grava cuvinte magice pe mici obiecte (valoroase ori nu) ce vor trece testul timpului și vor avea propria lor viață, poveste și destin.

Poate aceste obiecte se vor pierde ca mai apoi să fie regăsite, poate vor fi dăruite ca semn al iubirii sau ca moștenire de familie și cu siguranță vor trăi mai mult decât primii proprietari. Dar cu siguranță vor aduce tuturor celor ce le întâlnesc și cu care își împletesc destinul fericire!

Vor fi acea mică părticică din puzzle menită să reîntregească familii, să spună povești, să definească o familie.

O împletire stranie de dragoste, pasiune, emoție și un strop de melancolie! Fericire că primești ceva cu o atât de mare încărcătură sentimentală, melancolie pentru că cel căruia a aparținut de drept nu mai e de mult...

Știind câte secrete se ascund în spatele câtorva cuvinte gravate pe o bijuterie sau obiect drag cum să nu îmi doresc un aparat de gravat?! 

Număr zilele până când se va umple pușculița și voi putea să îmi împlinesc visul....

.... primul obiect pe care îl voi grava va fi o camee pe care voi scrie credendo vides și o voi lăsa moștenire oricui va intra în familia noastră!

Pentru că îmi place să gravez fericire!


Articol scris pentru SuperBlog 2018, ediția de toamnă.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde