marți, 16 octombrie 2018

Arhitectul, făuritor de fericire

Poate o să par de modă veche (sau poate nu), dar eu consider că o casă este asemeni unei căsnicii! Trebuie luată pe viață și să te bucuri în fiecare zi de ea. Să te reprezinte și să vorbească despre tine, sa o iubești și prețuiești. Altfel, e un simplu loc, fără sare și piper, nimic special, nimic deosebit.

Iar eu, când vine vorba de căminul meu cel drag vreau să pot expima în fiecare zi când o revăd AI AI AIA!  De entuziasm, de plăcere, de fericire că îi pot trece zi de zi pragul și să mă simt liberă, în acel loc special pe care îl împart cu familia mea.

Micuță, cochetă, simpatică foc și cu certitudine construită apelând la un birou de arhitectură, pentru a fi sigură că nu omit sau greșesc ceva în construirea visului mult dorit.


Până la a ne construi casa și căminul mult visat mai e un hop, dar paza bună trece primejdia rea și documentarea din timp asupra procedurilor și a întregului proces este extrem de utilă, motiv pentru care am apelat la blogul AIA PROIECT, precum și la pagina oficială a acestora.Un proiect de casă este o treabă 100% serioasă, un angajament pentru toată viața și trebuie conceput în așa fel încât noul cămin să fie funcțional și la 20 de ani și la 35 și la 90! Să poată susține vreo 2 copilași, 2-3 pisici, un cățel și o grădină colorată, cu leagăne, spațiu pentru picnic și grătar, dar și flori-multe flori!Ce ne-a determinat să ne orientăm spre arhitecții de la Aia Proiect a fost faptul că sunt implicați în proiecte sociale, cea ce îi ridică la rangul de făuritori de fericire! Iar noi axact acest tip de arhitec îl căutăm! Să știe să îmbine arta cu tehnologia, să înțeleagă importanța comunității și să fie conștient că nu construiește doar o altă casă, ci că pune bazele unei familii. Înțelegând toate acestea, oferindu-și sprijinul dar și experiența, lucrând în echipe multidisciplinare, pentu a făuri un vis al fericirii.

Un alt motiv pentru care ne-am orientat spre cei de la AIA a fost faptul că pe site-ul lor găsești orice informație ai nevoie despre cele mai noi tehnologii și materiale, despre obținerea avizelor (avize AN Apele Române, aviz gaze și electricitate, aviz de construcție etc.), soluții alternative de energie și multe alte nebunii.

De asemenea, explică extrem de bine ce este, ce înseamnă și de ce avem nevoie de cartea funciară, polița obligatorie a locuinței și chiar și evaluarea imobiliară!

Cum să nu îi adaugi în agenda de TO DO/ASK pentru momentul cheie când o să începi să pui bazele căsuței de vis?! Asta desigur, dacă și voi, ca și noi vă doriți să exclamați la final, de încântare AI AI AI AIA ce casă minunată!!!!

Nici nu încape discuția când vine vorba de a ne imagina locuința să nu apelăm la specialiști și mai ales la un arhitect, acel specialist ce făurește fericire și împlinește vise. Pentru că între a fi mândrul proprietar al unei case cu titlul de confort residence sau posomorâtul ce spune în lung și-n lat că deține ceea ce numim disconfort residence e un singur pion- arhitectul!

Noi deja ne-am creionat în minte casa de vis, cum spuneam mai sus, micuță, cochetă, cu o mansardă veselă pentru bricolat și o grădină verde pentru liniștea sufletească. De ajutat știm sigur că cei de la AIA ne vor fi alături, așa că tot ce ne mai trebuie e un teren de vis.

Dacă voi deja aveți ingredientele necesare dar nu știți cine vă poate ajuta să vă construiți visul, apelați la făuritorii de fericire. Cu măiestrie mânuind creionul și mouse-ul, arta va intersecta ingineria pentru a vă oferi tot confortul și bucuria de care aveți nevoie.

Pentru că o casă trebuie să fie ca o căsnicie: pe viață!

6 comentarii: