Treceți la conținutul principal

Recenzie Țara mea suspendată de Anca Mizumschi

"Patria este un copil: dacă uiți de ea, poate să plece de acasă. (G. Vieru)"


Editura Herg Benet m-a surprins iar cu un titlu minunat căruia nu i-am putut rezista și a trebuit să îl citesc de la A la Z!

Țara mea suspendată de Anca Mizumschi e o carte scrisă din dragoste pentru o Românie oarecum rătăcită. Căci, asemenea citatului de mai sus, România a fost uitată și e drept că ea nu poate să plece, dar copii ei, adică noi, tinerii, fugim care în cotro mai departe.

Anca Mizumschi îmbină între paginile cărții amintiri din epoca de mult apusă, zisă și comunistă, cu vremurile de astăzi- adăugând propriile sale tușe de culoare.

Gânduri, amintiri, regrete, greșeli, povețe părintești și câte și mai câte se adună în acest roman manifest într-o singură întrebare - ce se va alege de România, această țară suspendată între trecut și viitor, între mentalități și generații atât de diferite!

Anca Mizumschi își pune printre cuvinte și foi sufletul pe tavă și ne provoacă să ne gândim la țara noastră, să nu o uităm, dar și să iertăm și să trăim. Să trecem mai departe, dar să acționăm. Să facem ceva pentru țara asta ce a rămas suspendată.

Adevărata întrebare este- o să facem ceva? o să reușim să facem ceva până nu e prea târziu?

Citiți și voi Țara mea suspendată, puneți-vă întrebări, acționați și renunțați la a vă mai crede neajutorați. Schimbare începe de jos - dar pentru asta trebuie să uităm de frică și de acel capul plecat sabia nu-l taie, atât de nociv!

Pentru că, luați aminte, întregul vers spune: capul ce se pleacă sabia nu-l taie, dar cu umilința lanțu-l înconvoaie! Ce e oare traiul dacă e robit? Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit?

Așadar, citiți Țara mea suspendată. Dacă nu vă face mai curajoși, măcar o să vă ofere câteva răspunsuri...


Informații Țara mea suspendată

Ed. Herg Benet
Nr. pag 214
Preț 23 lei
Public țintă 18+
Nota mea 9

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î