În ultimul timp am tot scris pe blog despre miere și v-am bătut la cap pe acest subiect. Astăzi o să vorbim iar despre acest ingredient minune, mierea, pentru că ar trebui să fie nelipsită din orice gospodărie.
Pe piață există nenumărate sortimente de miere, dar o să enumăr doar câteva dintre acestea, poate pe cele mai cunoscute:
Pe piață există nenumărate sortimente de miere, dar o să enumăr doar câteva dintre acestea, poate pe cele mai cunoscute:
- miere de salcâm;
- miere de tei;
- miere polifloră;
- miere din rapiță;
- miere din floarea-soarelui.
După cum îi spune și numele, fiecare sortiment este obținut din polenul nectarul florilor mai sus enumerate, albinuțele fiind mutate în funcție de sezon, de înflorire etc. în zonele specifice, pentru a putea colecta nectarul din care să prepare cea mai gustoasă miere.
Preferata mea este cea din salcâm, deoarece nu schimbă gustul lichidelor atunci când este utilizată ca îndulcitor, dar și pentru mirosul ei specific, de primăvară, libertate și candoare. Un alt aspect pozitiv al acestui tip de miere este faptul că se zaharisește mai greu, eu una preferând mierea lichidă, deoarece este mai ușor de dozat și întins pe pâine.
Cu toate acestea, cea mai des întâlnită și accesibilă este mierea polifloră. În aceeași măsură, proprietățile acesteia sunt de mare ajutor pentru sănătatea întregii familii!
O astfel de miere este și cea de la Dulăpiorul cu miere, noutatea constând în adăugarea a trei tipuri diferite de miere în același borcănel, obținând astfel într-un singur recipient trei tipuri diferite de miere și un design ce fură ochii (dar și inima).
Având o etichetă simplă, elegantă, ce nu încarcă recipientul fără rost, mierea poate fi admirată la adevărata ei valoare, produsul și nu ambalajul fiind cel care contează.
Mierea polifloră (ca orice tip de miere naturală) se cristalizează, iar culoarea sa poate varia în funcție de plantele de la care a fost extras polenul nectarul. Acest tip de miere conține vitamine din complexul C, B, K, fier, calciu, potasiu, glucoză, fructoză etc.
Obținută dintr-o gamă variată de flori de câmp, are un gust și miros intense, plăcute și este mult mai bogată în nutrienți față de tipurile monoflore.
Mierea polifloră stimulează pofta de mâncare, este un bun adjuvant în bolile de ficat, ajută digestia, îmbunătățește sistemul imunitar, este recomandată în stări de oboseală și stres, probleme ale sitemului osos și în anemie.
La fel de bine o puteți utiliza și în cosmetică, pentru diverse măști, săpunuri, creme etc.
Mierea este un adevărat elixir de sănătate, iar consumul zilnic de 1-2 lingurițe poate face minuni pentru starea de bine a consumatorului.
Un exemplu de mic-dejun energizant, potrivit sezonului cald constă în amestecul a unui grapefruit cu fulgi de ovăz și miere polifloră. Puteți adăuga și iaurt pentru a fi mai sățios. Vă garantez că va fi îndrăgit de la mic la mare. Iar efectele asupra stării generale vor fi imediat remarcate.
Dacă aveți orice întrebări legate de miere și consumul ei, nu ezitați să mi le adresați și vă voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Iar în cazul în care am reușit să vă conving că e musai să aveți cel puțin un borcan cu miere în cămară, intrați aici și comandați-vă preferatul!
Foarte sănătoasă.
RăspundețiȘtergereSi foarte foarte gustoasa. Iar acum ca a venit vara e si mai usor sa o consumam in bauturile reci preparate in casa :)
ȘtergereStimata doamna.
RăspundețiȘtergereSunt stupar de peste 40 de ani. Faci o mare confuziezie : Mierea nu provine din polen !!! Albinele transforma nectarul din flori in miere. (intre nectar si polen este o diferenta totala)!!!
Am luat la cunostinta, multumesc!
ȘtergereEsti dulce ... ca mierea! :)
RăspundețiȘtergerep.s. am avut laptopul stricat! :((
Era sa pierd totul de pe disc ... noroc ca sunt casatorita cu omul potrivit! LOL
Norocul tau! Al meu sot se pricepe la multe, dar la calculatoare clar nu. Asa ca sper din tot sufletul sa nu am prea curand problem cu laptopul. Saptamana frumoasa sa ai draga mea.
Ștergere