"Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferință în tăcere, de umilință, credință și cunoaștere." (M. Gandhi)
Romanul În umbra eșafodului, este o carte manifest, de o profunzime aproape sfâșietoare, inspirată dintr-un caz real, mai exact cel al britanicei Margaret Catchpole, condamnată de două ori la moarte, reușind de fiecare dată să scape de cumplita sentință...
Povestea începe cu o naștere dramatică, acompaniată de fulgere, tunete și inundații, în singuraticul New South Wales. În acest context haotic, Margaret începe să își spună povestea.
O poveste poate chiar mai haotică și tumultoasă ca furtunile din New South Wales... Născută într-o familie numeroasă, Margaret își amintește de un moment ce i-a marcat copilăria- asistarea la spânzurarea unei falsificatoare de bani- imagine ce avea să o însoțească pentru tot restul vieții.
Copil isteț și mai apoi femeie aprigă, cu un potențial uriaș, cade în cea mai vicleană capcană; capcana iubirii!
Atrasă de freamătul mării, ochii vicleni și pasionali ai unui marinar anume, se îndrăgostește iremediabil. Poveste intensă, pasională, pusă însă sub semnul neleguirii, al contrabandei și pericolului.
Cu toate acestea, dragostea de aventură, iubirea intensă pentru un marinar chipeș, o face pe Margaret să (aș putea spune) piardă capul.
Prinsă în mrejele acestei iubiri tumultoase, intense și îndoielnice în același timp, este gata să renunțe la tot pentru a fi alături de cel pe care îl iubește.
Iar în momentul în care iubitul ei este închis, orbită de dorința de a-l scăpa și a fugi cu acesta, Margaret nu stă pe gânduri și fură un cal de la familia pentru care lucra și pleacă într-o misiune aproape sinucigașă. Încercând să vândă animalul pentru a face rost de bani pentru cauțiune, este prinsă și condamnată la moarte: de două ori!
Reușește să scape, însă este condamnată și deportată în Australia, unde ajunge să își dedice viața ca moașă. Acesta fiind și momentul de la care Margaret începe să își spună povestea tragică.
O istorisire ce o să vă țină cu sufletul la gură pe parcursul a celor aproximativ 450 de pagini, un roman scris într-o manieră excepțională și autentică. O să vă identificați cu personajul, o să simțiți primii fiori ai dragostei, plăcerea primului sărut și dorința de a vă sacrifica pentru cel iubit.
În umbra eșafodului ne arată modul în care erau privite și tratate femeile în Anglia secolului al-XVIII-lea, dar și puterea, ambiția și devotamentul de care este capabilă o femeie îndrăgostită.
Dacă v-am stârnit interestul, puteți găsi romanul În umbra eșafodului pe site-ul Editurii All, la un preț special de doar 25 lei. Cartea poate fi achiziționată accesând acest link.
Povestea minunată de dragoste prezentată în roman evidențiază într-un mod sublim două dintre citatele mele preferate (care în acest contex pare a fi creat pentru Margaret): "o femeie cunoaște chipul bărbatului pe care îl iubește așa cum un marinar cunoaște marea."(Honore de Balzac) și un altul, elaborat de Balzac, "când femeile ne iubesc ne iartă orice, chiar și crimele; când nu ne iubesc, nu ne iartă nimic, nici chiar virtuțile."
Margaret Catchpole este un simbol, nu doar o poveste! Iar romanul de față, departe de a fi o poveste, este o lecție de viață: despre puterea sacrificiului, despre intensitatea dragostei și onoarea de a fi femeie!
Vă invit să citiți acest roman, în cinstea femeilor curajoase, determinate, gata oricând să o ia de la început, chiar și după ce au rămas fără nimic.
Mie imi plac cartile unde este vorba despre dragoste.
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca aceasta ti-ar placea in mod deosebit. Este foarte complexa si profunda!
ȘtergereCu toate ca nu-mi prea plac povestile de dragoste cred ca as citi-o.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca macar ti-am starnit interesul! :)
Ștergerefoarte profunda cartea..chiar imi place sa citesc aatfel de carti
RăspundețiȘtergerePoate o aduce Iepurasul, cine stie! :)
ȘtergereImi plac romanele din care se descriu iubiri patimase!
RăspundețiȘtergereInseamna ca ti-ar placea enorm carticica asta!
Ștergere