"Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei." (J. Fowless)
Înainte de a vă povesti despre Fata de la Nord de Ziuă, este musai să vă mărturisesc că am ales-o din două motive: coperta ce m-a fascinat și descrierea citită pe site-ul Editurii Herg Benet.
Ceva mi-a spus că acest roman are ceva spectaculos, misterios, aparte și am zis TREBUIE să îl am.
Din cele 5 romane primite am lăsat Fata de la Nord de Ziua special ultima, pentru a spori "pofta" de a o descoperi. Și pot afirma cu tărie că I regret nothing!
Scurta descriere ce m-a cucerit sună cam așa: "După moartea tragică a soției sale, Gerard- un profesor de istorie a artei- decide să se retragă o perioadă în nordul îndepărat al Europei. Liniștea pe care o caută în meditație printre fiordurile Norvegiei este întreruptă de întâlnirea accidetanlă cu o tânără ce urmează cursurile unei stranii școli locale de fotomodele, a cărei devize este Sine Anima."
Ultimele două cuvinte, Sine Anima au fost cele ce m-au convins că vreau să citesc Fata de la Nord de Ziuă și să îi pătrund misterele. Pentru că, așa curioasă cum mă știu, nu am putut rezista tentației de a afla ce fel de școală are ca deviza fără suflet/inimă!
Bănuiala mi-a fost confirmată... școala este una cu totul și cu totul aparte.
Revenind la recenzie, stilul în care scrie Alexandru este unul destul de întortocheat, ușor labirintic aș putea spune, unele înțelesuri rămânând la latitudinea fiecăruia. Dacă reușiți însă să treceți peste acest aspect, cartea devine de-a dreptul delicioasă, cu metafore solide și o poveste de dragoste atemporală.
Acțiunea se desfășoară în două planuri/țări, Norgevia și Franța sau mai bine zis, prezent și trecut... (dar asta aș prefera să vă las pe voi să descoperiți).
Gerard există în ambele planuri, în Norvegia ca profesor, în Franța ca artist. (neînțeles, ca mai toți artiștii)
Fiind un roman de dragoste, avem și personaje feminine... Mome, ce aparține Franței anului 1931 și eleva colegiului Angello, ce aparține prezentului.
Un fotomodel misterios, aproape un înger păzitor, un bărbat distrus de pierderea soției, un pictor neînțeles și o tânără sărmană, cu un grad de empatie surprinzător fac deliciul romanului Fata de la Nord de Ziuă.
Un singur chip rămas pentru completarea unui album cu portrete, un colegiu straniu și două povești cusute cu ața misterului completează cartea de față. 272 de pagini ce te vor ține cu sufletul la gură și la finalul cărora te vei simți trist că s-a sfârșit!
Puteți comanda romanul de pe site-ul Herg Benet, la un preț special, de 27 de lei! Ce spuneți, susținem autorii români?!
Pare a fi interesanta!
RăspundețiȘtergereEste misterioasa, delicioasa si labirintica!
ȘtergereIi sustinem!
RăspundețiȘtergereE frumos sa vezi ca incep sa isi faca si ei curaj :)
ȘtergereNu am auzit de carte, dar ma intrigat titlul ei si ma întrebam oare ce o însemna "Fata de la nord de ziua", acum citind recenzia mi se pare interesantă. O trec pe listă si daca voi avea ocazia o voi citi. Felicitări pentru recenzie!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Chiar este o carte interesanta. Aduce in prim-plan o sumedenie de lucrusoare interesante!
ȘtergereAdor romanele de dragoste.
RăspundețiȘtergereSi eu!!!
ȘtergereSustin autorii romani si atat cat imi pot permite le cumpar cartile.
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta! Ai toata admiratia mea.
ȘtergereAm auzit de bine despre cartea aceasta! Deci pentru mine e interesanta!
RăspundețiȘtergereMa bucur! Daca ai ocazia sa o citesti sunt sigura ca o sa iti placa mult.
Ștergere