Treceți la conținutul principal

Book review Dear Edward by Ann Napolitano

 



Dear Edward (2020) is writted by Ann Napolitano, an american writer. 

As Ann Napolitano stated, the novel was inspired by real life events- to by more specific The Flight 771 on May 21, 2010, in which 105 passangers and crew died, except a 9 year old boy.

Dear Edward tell the story of a 12 year old boy, the only surviver of a plane crush- he lost his parents and brother in that crush and now he is raised by his uncle and aunt.




As you can see in the photo of the book, it was spring when I have read it, but some how I just didn't find the right moment to write about it... 

It's a sad story, which arouses strong emotions and it's quite hard to speak about it and Edward after you finish reading it.

Ann Napolitano was kind with the charachter which she "build", giving a happy ending to the story. In real life I'm just not that sure that "Edward" could have recovered after such an enormous trauma.

Edward is struggling with the thoughts of being the only surviver of a plane crush, so a miracle, the guilt of being the only surviver and most important of all, why him!? A difficult situation for an adult, so even more hard to handle for a child...

With the help of John and Lacy, his uncle and aunt and a girl his age from the neighbors the recovery becomes a little easier. 

However, every day is a struggle with himself and post traumatic stress, being forced to mature much much faster.

It all culminates with the descovery of some bags with letters addressed to Edward- letters hidden by his uncle, in an attempt to protect him. 

Those letters give Edward a purpose and till the end of the book he is able to answer to the most torturous question - WHY ME?!- 


Ro.


"Dat fiind ca moartea este o certitudine, insa ceasul mortii este incert, care-i cel mai important lucru?"


Citatul de mai sus deschide romanul Draga Edward, de Ann Napolitano. Aparut in anul 2020, spune povestea unui baietel de doar 12 ani, unicul supravietuitor al unui accident aviatic.

Dupa cum insasi scriitorul a afirmat, in construirea romanului s-a inspirat dintr-o tragedie aviatica din 2010, cand din cei peste 100 de pasageri aflati la bordul unui avion, a supravietuit doar un baiat de 9 ani.

Edward calatoreste impreuna cu parintii si fratele sau spre noua sa casa, cand, din senin, avionul in care se afla se prabuseste. Baietelul, desi ranit grav si abia gasit printre ramasitele avionului, ajunge sa fie unicul supravietuitor.

Acesta este preluat de unchiul si matusa lui, iar dupa multe luni de spitalizare este in sfarsit adus in noua casa. Cu dureri crunte, lipsa poftei de mancare si inima sfasiata de durere, nu poate trece peste moartea familiei sale si se adapteaza cu greu in casa unchilor.

Suferind de test post-traumatic si luptandu-se zilnic cu emotiile si intrebarile coplesitoare, este fortat sa se maturizeze mult mai repede.

De ce eu!?- este intrebarea care nu ii da pace si care il framanta in fiecare zi a existentei sale. Totusi, incet-incet, cu sprijinul noii familii si a unei fete din vecini, Shay, cam de aceeasi varsta, incepe sa isi revina- atat cat iti poti reveni dupa un astfel de incident.

Totul se schimba insa cand baiatul, acum mai mare, descopera in sopronul casei cativa saci cu scrisori, adresate lui de la "admiratori" si rude ale pasagerilor aflati in acelasi avion cu el.

Cei doi adolescenti isi fac un scop din citirea tuturor scrisorilor si oferirea unor raspunsuri- un fel de drum al vindecarii ce culmineaza nu cu raspunsul la intrebarea de ce eu, ci cu o impacare cu destinul si un gest de bunatate.

Romanul este construit pe doua planuri, cel prezent, in care Edward incearca sa faca fata la ce i s-a intamplat si zborul cu avionul si amintirile lui legate de acea etapa.

Cartea se citeste usor, stilul autoarei este unul placut, insa incarcatura emotionala este uriasa- nu stiu daca e neaparat o poveste pe care sa o citeasca chiar oricine. De vorbit despre ea dupa ce ai citit-o nicic atat...

Daca va plac totusi cartile de genul- adica incarcate emotional, cu fond psihologic etc. etc., va recomand sa o "incercati" cu mare drag.

Mie mi-a placut foarte mult si faptul ca scriu despre ea la atat de multe luni de cand am citit-o, nu este pentru ca nu e importanta, ci pentru ca mi-a trebuit ceva timp, sa o las sa se aseze, inainte de a pute vorbi despre ea!


Informatii Draga Edward de Ann Napolitano

Ed. Litera

Colectia Buzz Books

Nr. pag. 384

Nota mea 10

Public tinta 16+

#mustread

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde